Referenties

Coaching

"Een hele bijzondere ervaring!"

Mirjam Kolkman - Trainer bij De Projectacademie

"Laura heeft het coachen van nature in zich. Ze is heel authentiek en alleen dat raakt je echt in je kern. Ik vond het fijn om haar te mogen coachen en ook om door haar gecoached te worden. Ze is 1 met de paarden en ik kijk terug op een bijzondere ervaring waar ik echt iets aan gehad heb. Dat gun ik andere mensen ook!"

Linda Custers - Eigenaar en coach bij Intuïtief Inzicht

 

"Laura heeft een rustige en prettige uitstraling waardoor ik me op mijn gemak voelde.Laura nam de tijd om eerst duidelijk te krijgen wat mijn coachingsvraag was. Het paard zette ze in om voornamelijk te bevestigen of ik bij mijn gevoel was.
Het inzicht wat ik kreeg was dat ik kleine stapjes kan zetten als ik weerstand voel of het gevoel heb iets niet aan te kunnen of tegen gehouden wordt. De rest gaat dan vanzelf.

Dank je voor de sessie."

Marjan Pijlman - Eigenaar en paardencoach bij Uniek met paarden

 

"Ik heb bij Laura meerdere coachsessies mogen ervaren. Via verschillende invalshoeken kan zij naar een onderwerp of vraagstuk kijken. Ze is daarbij een betrokken coach/hulpverlener en geeft je tegelijk de ruimte om jouw eigen manier te groeien.
De paarden geven vaak een interessante extra invalshoek om naar een situatie te kijken. Ineens snap je dan de situatie veel beter en zie je ook beter hoe je er zelf in staat. Je komt er ineens achter waar iets vandaan komt of welke richting je op wil. Het is elke keer bijzonder wat de paarden laten zien. Ze zijn heel eerlijk, duidelijk, zacht en steunend. Laura is goed in staat de lichaamstaal van het paard te vertalen zodat jij daar iets mee kunt. 
Als ik ergens niet helemaal uit kom, of dat nou op mijn werk is, mijn studie, thuis in de familie, met vrienden of met keuzes, dan geven Laura en de paarden mij op een hele prettige manier telkens weer nieuwe inzichten waar ik iets mee kan.
Ik kan het iedereen aanbevelen!

Ook als ik een vraag heb over mijn paard kan ik bij Laura terecht. Ze heeft veel kennis over paarden en de omgang met hen. Ze heeft een heldere visie en is in staat om op verschillende manieren met hen te communiceren."

Sanne van de Zandt - Maatschappelijk Werkster

"Het is mooi hoe Laura met weinig woorden mij tegemoet sprak en met behulp van stilte mij wist te begeleiden. Het paard gaf mij de tijd om aan de situatie te wennen en zocht langzaamaan het contact met mij op. Het voelde prettig om de muur om mij heen te laten zakken tegenover het paard. Het paard brak geen muur voor mij open, maar gaf mij de tijd om mijn eigen muur af te bouwen. Wat ik fijn vond was dat ik mijn gevoelens niet hoefde uit te leggen aan het paard. Het paard zag mijn gedrag, en met een paar aanwijzingen hielp Laura mij aan mijn houding te werken. Toen ik een stukje met het paard kon lopen gaf dit mij een zelfverzekerder gevoel. Na de sessie voelde ik mij prettiger in mijn vel. Ik had van tevoren niet verwacht dat een dier mij zo in staat zou stellen om meer uit mijzelf te halen.

Ik vond het een geweldige sessie. Bedankt!"

Nordin

"Ik vond het een hele bijzondere ervaring om mee te maken. Laura heeft het vermogen je erg op je gemak te stellen en doormiddel van de juiste vragen veel onbewuste gevoelens los te krijgen. Het verbaasde me erg dat een dier je instinctief zo goed aan kan voelen. De passie die ik had voor paarden is hierdoor alleen maar versterkt. Wat mij vooral is bijgebleven is dat wanneer ik me forceer i.p.v. mezelf te zijn, ik onzeker wordt en juist het averechtse gevolg krijg van wat ik graag wilde bereiken. Door goed naar de reacties van het paard te kijken wordt er veel duidelijk over je eigen gedrag en dringt het dieper door dan wanneer iemand het tegen je zou zeggen. Ik merk dan ook aan mezelf dat ik het daardoor mijn gevoelens makkelijker kan accepteren.

Laura, nogmaals bedankt."

Kelly Mekers - Toegepast Psycholoog